Gevolgen van Corona maatregelen voor uw bedrijf. Dit zijn uw mogelijkheden

Het nieuws over Corona verandert met het uur. Maar wat zijn nu de recent afgekondigde mogelijkheden om uw bedrijfsschade door Corona te beperken? Wij zetten voor u de (huidige) mogelijkheden op een rij:

  1. Bijzonder uitstel belastingen aanvragen: u kunt mogelijk bijzonder uitstel voor het afdragen van omzet-, vennootschaps-, loon- en inkomstenbelasting verkrijgen. Het is van belang om bij de aanvraag toe te lichten waarom u in de problemen bent gekomen.
  2. Aanvragen werktijdverkorting: u kunt voor uw medewerkers een tijdelijke (en gedeeltelijke) WW-uitkering aanvragen als uw werkzaamheden met minimaal 20% dalen. Additionele financiering met borgstelling aanvragen: u kunt mogelijk additionele financiering met borgstelling aanvragen via de Borgstelling MKB (BMKB) regeling. De aanvraag voor de BMKB-regeling loopt via geaccrediteerde financiers. Dit is sinds vandaag reeds beschikbaar!
  3. Aanpassen voorlopige belastingaanslagen: als gevolg van de aangepaste verwachtingen voor het hele jaar kunt u mogelijk de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting aanpassen en uw af te dragen voorschot naar beneden bijstellen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook diverse maatregelen die u zelf kunt nemen om de liquiditeit van uw onderneming te beheersen. Zeker in deze tijden adviseren wij u:

  1. Houd een liquiditeitsplanning bij voor uw onderneming en gebruiken deze om uw onderneming op financieel gebied aan te sturen
  2. Focus op uw debiteurenbeheer en factureer uw werkzaamheden op tijd
  3. Kijk scherp naar uw voorraad en uw onderhanden werk
  4. Zet op tijd stappen om de mogelijkheden voor additionele financiering te onderzoeken en deze financiering eventueel aan te trekken;
  5. Blijf communiceren met uw crediteuren en uw financiers.

U heeft als ondernemer natuurlijk veel vragen en u wilt weten hoe het in uw situatie zit. Neem contact op met ons. Wij denken graag met u mee! Bel nu: 085 0403 900