Capital Union begeleidt het management van een onderneming bij haar keuze voor een juiste financiering. Wij kijken hierbij zorgvuldig naar de belangen van de onderneming en wij zorgen ervoor dat de financiering hier goed op aansluit.

Focus van Capital Union

  • Start-up, scale up, overname en zwaar weer
  • Branches: handel en industrie, dienstverlening, IT en health
  • Specialisatie: vastgoed, projectfinanciering en structurering van fondsen

Waarom Capital Union

  • In-house Analisten
  • Internationaal kennis-netwerk : juristen, fiscalisten bedrijfsmakelaars, business valuators en accountants
  • Eigen financierings- en participatie- fonds: Capital Union Investment Fund
  • Banken – nationaal en internationaal / Fintech financiers
  • Informal investors en private equity
  • Crowdfunding
  • Pragmatische aanpak: Capital Union handelt volledig in het belang van de directie met duidelijke verwachtingen en resultaten

Een bank hoeft niet altijd de beste financier te zijn ondanks een lage rente. Banken vragen vaak veel zekerheden en beperken uw bedrijf zo om snel door te groeien. Capital Union brengt uw financieringsbehoeftes om deze reden nauwkeurig in kaart en brengt u in contact met financiers en investeerders die aansluiten bij de fase waarin uw bedrijf zich bevindt.

Capital Union is de onafhankelijke MKB financieringsadviseur die de juiste mix maakt. Bancaire financiering is vaak een onderdeel van de gewenste financiering en steeds vaker wordt deze financieringsvorm gecombineerd met andere financieringsvormen en risicodragend kapitaal. In overleg met u maken wij een selectie van de mogelijkheden.

Hiervoor kijken wij in samen met u naar het verdienmodel van de onderneming. Dit model vormt samen met een goed onderbouwde prognose, de basis voor de financiering of voor een eventuele participatie. Op basis hiervan zullen wij een financieringsmemorandum opstellen dat exact aansluit op de specificaties die financiers en investeerders hiervoor hanteren. Hiermee zorgt Capital Union er voor dat uw onderneming sterk en krachtig wordt gepresenteerd bij financiers en investeerders.

 

Soms is het niet mogelijk om snel de juiste financiering op te zetten. Op zo’n moment zijn wij altijd bereid om samen met u, uw bedrijf op het juiste spoor te zetten zodat we binnen afzienbare tijd wel de juiste financiering voor u kunnen vinden. Capital Union werkt hiervoor een plan uit om de onderneming slagvaardig en financierbaar te maken.

 

Op deze wijze blijft Capital Union loyaal aan haar klanten en aan de koers die wij gezamenlijk met hen uitzetten. Onze klanten waarderen dat ten zeerste.

Financiering ophalen, maar hoe doe ik dat?